Étterem

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Étterem.

 

A Görögországi lakókocsis nyaralás helyszínén a Görög Odyssea kempingben étterem működik. Az étteremnek kerthelyiség részei is van, de a strandon is fogyaszthatunk az itallap kínálatából.

görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson

Az étteremnél kellemes zenét hallgathatunk.

görögország nyaralás

Aki az itallap kínálatából szeretne fogyasztani a strandon, az igénybe veheti az étterem napernyőit, napozóágyait, ahol a megrendelt italt felszolgálják részére.

A görög ételekről és italokról néhány szó.

A görögök alapanyagként főként  marha, birka és bárány húsokat használnak. De a kecskehúst is szívesen elkészítik. Ezeket a húsokat főként megsütik vagy grillezik.  A sütéshez különféle fűszereket használnak.

görögbennyaralok.hu

Legszívesebben a fűszerek közül  az oreganoval és a bazsalikommal főznek. De a koriandert, a fahéjat és  a köménymagot is szívesen használják.  Az  olajbogyó és az olívaolaj elmaradhatatlan alapanyaga a Görög konyhának.

SAM_4166

Étkezésük során nem csak előételként, de főételként is előszeretettel fogyasztanak salátákat.  A salátákat egyébként köretként is tálalják. A salátákhoz vagy sózott kecskesajtot vagy feta sajtot tálalnak.

SAM_4167

Természetesen a tenger gyümölcseiről se felétkezzünk meg.  A görög éttermekben több fajta módon elkészíttet polipot, kagylót, rákot fogyaszthatunk. A tengeri halakat is megtaláljuk az étlapokon. Van olyan étterem ahol az általunk kiválasztott halat ízlésünknek megfelelően készítik el.

Természetesen a legkedveltebb étel a gyros. A Görögországi nyaralás során a kemping környezetében számtalan gyrost árusító üzletet találunk, ahol látványosan készítik el előttünk számtalan módon  ezt a finom ételt.

A görögök étkezés előtt aperitifként nagy kedvel fogyasztják nemzeti italukat az  Ouzot. Az Ouzo egy  37,5% alkoholtartalmú pálinka.  Vízzel vagy jéggel keverve fogyasztják. A víz  hatására az ital tejfehér színűvé változik.

Ismert és kedvelt nemzeti italuk a  Metaxa.  A Metaxat hét különböző borpárlatból készítik, majd tölgyfa hordókban érlelik. Azt, hogy hány évig érlelték, a forgalomba hozott palackokon látható csillagok számából tudhatjuk meg.

Szintén  nagyon kedvelt Görög nemzeti ital a  Tsipuro. Jellegzetes ízét a mentától és ánizstól kapja. A Görögök étkezés előtt és közben is szívesen fogyasztják.

Jó pihenést kívánunk !