Strand

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Strand.

A Görögországi lakókocsis nyaralás helyszíne a görögországi Odyssea kemping. A kempingben telepített lakókocsitól a strand kb. 150 m-re található. A tenger tiszta vize  lassan mélyülő így kisgyermekes családok részére is ideális. Aki úszni szeretne annak kicsit beljebb kell mennie a vízben.

lakokocsis nyaralas, strand

A strandon a helyi étterem napozó ágyai is megtalálhatóak. Ezeket a napágyakat fogyasztás ellenében lehet igénybe venni. A pár euróért kapható italokat itt szolgálják fel részünkre.

A strandon több sportolási lehetőség áll a pihenni vágyók számára. Vízi sport lehetőség, strandröplabda, stb.

strand, tengerpart

A strandot a kempingen keresztül is megközelíthetjük.

görögbennyaralok.hu, strandröplabda

A tengerpart teljes egészében homokos.

A Görög kemping étterme közvetlen a strand mellett helyezkedik el, ha nem kívánjuk igénybe venni az étterem napozóágyait  melyek közvetlen a tenger mellett vannak elhelyezve, akkor a tenger közvetlen közelében lévő kerthelyiségben is fogyaszthatunk az étterem kínálatából. Innen is pazar kilátás nyílik a tengerre.

Görögországi lakókocsis nyaralása során természetesen saját napernyőnket és nyugágyainkat díjmentesen használja. A napernyő és a nyugágyak közvetlen a tengerparton vannak elhelyezve a lakókocsitól kb .150 m-re.

görögország kemping, nyugágy,napágy

A tengerpartról is  jól látható az Olympos hegy teljes egészében, tiszta időben a hegy havas csúcsa is jól kivehető. Egyébként a hegy  magaslati része a felhők között van. Ezért is nevezték el az istenek hegyének a Görögök.

A tengerparton a homokban is lehetőség van szebbnél szebb kagyló gyűjtésére.  A víz első szakaszánál a kagylógyűjtés könnyű ugyanis a tiszta víz miatt a tengerfenéken lévő kagylók jó kivehetőek összegyűjthetőek. Természetesen itt már szebb darabokat találunk mint a partom.  Aki igazán szép kagylókra akar szert tenni, annak a tengerben kicsit beljebb kell mennie. Sőt nem árt ha otthonról búvár szemüveget visz magával, a tengervíz ugyanis sós és aki érzékeny annak a szemét csípheti egy egy merülés alkalmával.  Szóval a tengeren beljebb már több fajta lényegesen nagyobb és szebb kagylót gyűjthetünk.

Az Égei tenger ezen  tengerparti szakaszát mindenkinek nyugodtan ajánlani tudom.