Alikes sólepárló

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Alikes sólepárló, iszapfürdő.

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson az Odyssea kempingben. A görög lakókocsis nyaralás helyszínétől nem messze mintegy négy kilométere található az Alikesi sólepárló. A természetes sólepárlót Alikeshez érve ne a vaskapun történő áthaladással közelíthetjük meg hanem a tengerpartról. A tengerparton gépkocsinkkal le tudunk parkolni. A parkolásért nem kell fizetni.

iszap-alikes,iszapfürdő,sólepárló,görögországi nyaralás

A sólepárló használata ingyenes.  Alikes a  turisták által igen látogatott helyszín, a tenger rendkívül magas sótartama a sólepárlás során felgyülemlett iszap gyógyereje ide vonzza a látogatókat.

soleparlo-alkikes,görög kemping,görög nyaralás,görög nyár,görögországi lakókocsis nyaralás

A sós vízben fél óra időtartamra fürdőzzünk.  A víz magas sótartama miatt testünk nem merül el a vízben hanem a víz felszínén lebeg. Ahhoz, hogy a vízbe le tudjunk merülni a vízben elhelyezett cölöpök nyújtanak segítséget.

iszapfurdo,sólepárló,görögbennyaralok.hu,görög nyaralás olcsón

Ezt követően érdemes az iszap elsétálnunk a sólepárló hátsó medencéjéhez  ahol gyógyhatású iszapot testünkre tudjuk kenni. Ebben a medencében a víz az iszap felett igen meleg a víz felső rétege viszont hideg.  Az iszapból ne a fekete folyós állagú iszapot kenjük magunkra hanem a szürkés színű keményebb állagú iszapot. 

sobanya,sófürdő,nyaralás görögországban,

Ha jól bekentük testünk minden részét , várjuk meg még az iszap teljesen meg nem szárad majd vagy helyben vagy a tengerben megmártózva mossuk le magunkról. Az iszap megszabadítja testünket az elhalt hámrétegtől. Ezt követően érezhető lesz, hogy a bőrünk puha és selymes lesz.  Az iszap jó hatással van még reumatikus és ízületi fájdalmak enyhítésére is.

soleparlo,sós víz,görögországi nyaralás

Az iszap nem tesz kárt a fürdőruhánkban az azonnal kijön már a lemosás alkalmával, de arra különösképpen ügyeljünk, hogy a szemünkbe ne kerüljön.

Az iszap pakolás után ha kedvünk tartja az Alikesi tenger öbölben szebbnél szebb kagylókat gyűjthetünk.

A sólepárló látogatása során a tengerparton találunk büfé kocsit ahol italt és ételt is vásárolhatunk valamint az Alikesi hajó kikötőnél található büfé ahol több étel és ital közül választhatunk.  Ennek ellenére javaslom, hogy vigyünk magunkkal megfelelő mennyiségű ételt és italt a fürdőzés időtartamára.

Jó pihenést kívánunk !