Katerini

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Katerini.

Görögországi lakókocsis nyaralás során érdemes felkeresni Katerinit. Ha Paralian járunk érdemes ellátogatni a a szomszédos Katerini városba is.  A város közel fekszik Paraliahoz így nem csak gépkocsival hanem akár bérelt robogóval is ellátogathatunk a városba.

görögországi lakókocsis nyaralás, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

 

De a legegyszerűbb megközelítési módja Katerininek a menetrend szerint induló buszjáratok, Paraliaról minden negyed órában indulnak járatok.

görög lakókocsi, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

A városban ingyenesen látogatható Folklór Múzeumot találunk, a belvárosban pedig hangulatos utcákon sétálunk. Számos kirakodó és szuvenír árus kínálja portékáit.

Érdemes meglátogatni Katerini különleges édesség kereskedéseit is.

görög lakókocsi, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

Szerdán és Szombaton kerül megrendezésre a házak között lévő vásár ahol nagy számban kínálják a kereskedők portékáikat.

A piacon a teljesség igénye nélkül vásárolhatunk ruhaneműt, gyümölcsöt, tengeri halakat, italokat ételeket, édességeket vásárolhatunk.

Görögországban nem jellemző az alkudozás, sem a kereskedők sem pedig a boltokban nem veszik jó néven az alkudozást és sok esetben nem is engednek a termék árából.

Nemcsak a piac látogatása során figyeljünk kellő képen a szabályos parkolásra, hanem a nyaralásunk során ezt mindig tartsuk szem előtt. A Görög rendőrök nem zaklatják a turistákat, de ha olyan gépkocsit találnak amely szabálytalanul parkol, annak rendszámát leveszik. Igen kellemetlen amikor kirándulás után a gépkocsinkról leszerelt rendszám után kell futkosnunk. És a 100-200 euros bírság sem örömteli.