Meteorák

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Meteorák.

Görögországi lakókocsis nyaralás alkalmával szeretnénk figyelmébe ajánlani egy páratlan turisztikai látványosságot. Amennyiben egy feledhetetlen élményt szeretne, látogasson el Görögország legszebb részére a Meteorákhoz. Garantáltan életre szóló élményben lesz része.

A Meteorák  Görögország leglátogatottabb része. Sziklái 100-150 méter magasak.  A kolostorokból pazar lenyűgöző látvány tárul az ide látogató turisták elé.

A látogatók  a 24 kolostor közül már csak öt kolostort látogathatnak, csekély 3 eurós belépődíj ellenében.

lakóautó bérlés

A kolostorokba belépő nőknek kötelező szoknyát  viselni. Az a hölgy aki a kolostort  olyan ruhában szeretné látogatni , hogy a ruhája csak a  térd fölötti testrészét takarja, annak szoknyát adnak. A szoknyáért nem kell külön fizetni, a  belépőjegy ára tartalmazza a szoknya bérleti díját is.

görögország lakókocsisnyaralás

Ha nem szeretnénk a kempingtől saját gépkocsinkkal utazni, a szálláshelyről 4 km-re Paralián több utazási iroda kínál kedvező feltételek mellet szervezett kirándulási lehetőséget részünkre.

tengerparti nyaralás olcsón,Görögországi

Két utat tudok  ajánlani a Metorákhoz, az egyik 181 km-re található a lakókocsis nyaralás helyszínétől. Ezen az útszakaszon Görögország lenyűgöző hegyeit átszelve „ szinte a felhők felett „ utazunk. Miközben varázslatos látvány tárul elénk.

A másik  útvonal 166 km-re található a Görög kempingtől. Ezen az útszakaszon autópályán közelíthetjük meg a Meteorákat. Ez az útszakasz  lényegesen gyorsabb.

A Meteorákhoz vezető úton több helyen le tudunk parkolni és gyönyörködni az elénk táruló látványban.

Ha gépkocsival érkezünk a Meteorákhoz a kolostorok mellett kialakított parkolóban ingyenesen parkolhatunk.  A parkoló mellett árusok kínálják portékáikat, több közülük magyarul beszél hozzánk.  Ha út közben megszomjaztunk vagy megéheztünk a parkoló mellett büfé kocsit is találunk.

A kápolnákhoz ma már lépcsősoron tudunk feljutni.  A lépcsőmászásért cserébe olyan kilátás tárul elénk, amely életünk során meghatározó élmény lesz számunkra.

Amennyiben eldöntöttük már otthon, hogy Görögországi nyaralásunk során kirándulni fogunk, ebben az esetben érdemes gépkocsinkat Macedóniában a Görög határ átlépése előtt tele tankolni. Mivel Macedóniában olcsó a benzin, Görögországban viszont drága.

Görögországi lakókocsis nyaralás  alkalmával csak ajánlani tudom, hogy látogassanak el a Meteorkához.

Jó pihenést !