Olympos

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson- Olympos.

Görögországi lakókocsis nyaralás  során érdemes ellátogatni az ” Istenek lakhelyére ” az Olymposra.

Görögország legmagasabb hegysége. A legújabb mérések alapján 2918,8 méteres magasságával Hellász legmagasabb hegye és egyike Európa legmagasabb csúcsainak is. Paraliatiól 25 km-re délnyugatra húzódik, tiszta időben egészen jól látszik, de mindig kivehetően magasodik a háttérben.

A  Görögországi lakókocsis nyaralás  helyszíne az Odyssea kemping , a hegy lábánál található.  Így az Olympos hegy a strandról és a lakókocsi pavilonjából is jól látható.

Közelségéből adódóan kirándulási, túrázási  lehetőséget is biztosít a turisták számára.

Olympos

Görögország hegyei között a legmagasabb hegyszakasz, a mítoszok szerint az istenek lakhelye.

A hegy közelsége csodálatos túrázási  lehetőséget biztosít az ide látogatók számára . Aki a hegyi túrát egy nap alatt meg szeretné járni,  annak megfelelő kondícióval és nem utolsó sorban megfelelő idővel kell  rendelkeznie.

Ha egy napos túra alatt meg akarjuk járni az egész hegyi utat, ajánlatos korán elindulni. Lehetőleg minél korábban, hogy legalább a hegy felfelé vezető szakaszán elkerülje a nagy meleget  a túrázó.

A túra hossza személytől és kondíciótól  függően akár 8-12 óra is lehet.

Az Olympos hegyet a Görög  Liotochoró városból lehet megközelíteni. Onnan  kell eljutni a Priónia parkolóba, amely már 1100 m felett található a hegyen. Innen E 4 jelzésű ősvényt kell követni. Az Olympos hegyen található menedékház 2100 m-en található. Itt Görög ételeket italokat fogyaszthatunk, ha annyira elfáradtunk akár meg is szállhatunk.

olimpos, gorogbennyaralok.hu,Görögországi lakókocsis nyaralás

A menedékháztól már nem kell sokat gyalogolnunk, pár száz méter megtétele után a Skala csúcson találjuk magunkat, amely a  gerinc legmagasabb pontja.

Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű ivóvizet vigyünk magunkkal  mert a  hegyek között ritka a forrás, a nagy melegben könnyen megszomjazhatunk.

A görögországi lakókocsi nyaralás során ez a túra is feledhetetlen élmény lesz azok számára, akik meglátogatják az istenek lakhelyét az Olympos hegyet.

Az Olimposzról készült további képeket és videókat a fénykép galériában tekintheti meg .