Meteorák

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson.

Görögországi lakókocsis nyaralás helyszínének közelében szeretnénk bemutatni olyan helyeket, nevezetességeket, látványosságokat,  amelyeket a Görögországi nyaralás során érdemes felkeresni. Ezzel színesebbé téve a nyaralásunkat.

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson, meteora, lakókocsis nyaralás

Az Odyssea kempingtől legtávolabb található ugyan, de aki rászán egy napot és ellátogat a Meteorákhoz felejthetetlen élményben lesz része.  Két utat tudok ajánlani , az egyik 181 km-re található a lakókocsis nyaralás helyszínétől. Ezen az útszakaszon Görögország lenyűgöző hegyeit átszelve „ szinte a felhők felett „ utazunk miközben varázslatos látvány tárul elénk. Igazi kis Görög falukon keresztül vezet az út.

A másik  útvonal 166 km-re található a Görög kempingtől, ezen az útszakaszon autópályán közelíthetjük meg a Meteorákat, ez lényegesen gyorsabb.

Gépkocsinkkal könnyen tudunk parkolni a  látogatható kolostoroknál.  Parkolóhelyek vannak kialakítva, a parkolásért nem kell fizetnünk. A parkolóban árusok kínálják portékáikat, büfékocsiban fogyaszthatunk. Az árusok magyarul beszélnek hozzánk.

Meteorák talán Görögország leglátogatottabb része, a 24 kolostorból  a szerzetesek ma  már csak öt kápolnát használnak  A kápolnák 100-150 m magasban sziklák tetejére épültek. A kolostorokban már csak néhány szerzetes vagy apáca él. Ezek a kápolnák szerény mintegy 3 eurós belépő megfizetése után megtekinthetőek.

A nőknek kötelező a látogatás során térd alá érő szoknyát viselni, aki lengébb viseletben érkezik és belépőt vásárol, térítés mentesen biztosítják  részére a szoknyát. A férfiak akár rövid nadrágban is beléphetnek a kolostorokba.

A kápolnából  olyan kilátás tárul elénk, amely életünk során meghatározó élmény lesz számunkra.

A kolostorok egyszerre nincsenek nyitva, a hét minden napján más más kolostor látogatható.

Ha nem szeretnénk saját gépkocsinkkal ,meglátogatni ezt a nevezetes helyet  akkor a lakókocsinktól kb. 4 km Paralián több utazási iroda is kínál számunkra kedvező feltételek mellet kirándulási lehetőséget a Meteorákhoz.

Természetesen ezen utazási irodák számtalan más kirándulási lehetőséget is kínálnak számunkra.

Remélem, hogy az általunk kínált lakókocsi bérlés lehetőség Görögországban az Odyssea kempingben, komplex minden igényt kielégítő nyaralást biztosít vendégeink számára.

Jó nyaralást kívánunk !