Utazás

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson-Utazás.

A Görögországi lakókocsis nyaralás helyszíne Görögországban , Korinoson az Odyssea kempingben található. A görögországi kemping megközelítéséhez az alábbi útvonalat javasoljuk.

Korinos a Magyar határtól /Tompa/ 850 km-re található, az utazáshoz elegendő útokmány,  érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.

Javasolt útvonal : Tompa – Szabadka – Belgrad – Nis – Skopje – Theszaloniki -Korinos.

görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

Az utat autópályán lehet megtenni , az autópályák mellet több üzemanyag töltő állomás található. A töltő állomásokon az  ország saját pénzével vagy euróval is lehet fizetni.  A legjobb fizetési mód a babkártyás fizetés. Tankolás előtt nézzük meg a töltőállomás ajtajában a bánkártyánk logóját. Ha ki van ragasztva nyugodtan azzal fizessünk. Sokkal kedvezőbb fizetési mód mivel  bankunknál a kártyás fizetés esetén az átváltás , közép árfolyamon történik.

Az üzemanyag  Macedóniában a legolcsóbb  ezért érdemes ott tankolni. Görögországban drága az üzemanyag!

Az autópályák  fizetősek,  kapus rendszer van kiépítve. Szakaszonként kell a kiépített kapuknál  készpénzben vagy hitelkártyával fizetni. Fizetőeszközként saját fizetőeszközüket fogadják el, de euróval és bankkártyával is lehet fizetni.

görög lakókocsi, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

Autópálya díjjak :

Szerbia : 570 km/ 13,50 euró, Macedónia : 170 km/1,50 euró, Görögország : 110 km/ 4,40 euró.

Az autópályákon a sebességhatárokat érdemes betartani, a sebesség túllépést büntetik! A Szerb rendőrök a közhiedelemmel ellentétben nem vadásznak a Magyarokra !

görög lakókocsi, görög kemping, lakókocsi nyaralás, lakóautós nyaralás

A Macedón határon a rendőrök kérhetik az autó nemzetközi zöldkártyáját.  Ezt érdemes itthon a gépkocsi kötelező felelősség biztosítójánál kiváltani.  A kiváltás díja ingyenes.

Görögország határához érve az EU sávban kell átlépni a határt. Itt nem kell várakozni ugyanis Schengen tagállam részeként nincs ellenőrzés, így szabadon léphetünk Görögország területére.

A gépjárművekre vonatkozó sebességkorlátozások:

  • autópályán Szerbia : 130 km/h, Macedonia : 120 km/h 
  • országúton 80 km/h
  • lakott területen 50 km/h

A gépkocsivezetők Görögországban csekély mennyiségű alkoholt fogyaszthatnak.  A rendőrök az ellenőrzés során az alkoholos befolyásoltságot szondával ellenőrzik.   A megengedett alkoholszint: 5 ezrelék.

Görögországban a biztonsági övre és a  mobiltelefon használatára vonatkozó szabályok megegyeznek a Magyarországi szabályokkal.

Megjegyezni kívánom, hogy a rendőrök egy alkalommal sem ellenőriztek egyetlenegy utunk alkalmával sem.

Jó utazást kívánunk !