Thessaloniki

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson.

A görögországi lakókocsis nyaralás alkalmával mindenképpen érdemes ellátogatni a kempingtől nem messze mintegy 40 km-re lévő Thesszaloniki városba.

Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa. A várost a kempingtől könnyen meg tudjuk közelíteni, gépkocsival autópályán gyorsan és kényelmesen a városhoz érhetünk.

Nem csak a nagyváros lélegzetelállító szépségű, de a környező kis települések, szigetek is lenyűgözőek. Amelyek a várostól néhány kilométeres körzetben találhatóak.

Thessaloniki leghíresebb látnivalója a fehér torony, amely a város központjában található. Ha már a fehér toronynál járunk, közvetlen mellette lehetőségünk van egy igazi kalózhajóval tengeri hajókiránduláson részt venni kedvező áron.

Görögországi lakókocsis nyaralás Korinoson, görög kemping, Thessaloniki

Csak úgy mint a lakókocsis nyaralás helyszíne  Thesszaloniki is mint minden görög város tele van tavernákkal , árusokkal. Ha a város látogatása során elfáradtunk szebbnél szebb kávézók várják vendégeiket, ahol kávét, üdítőt, koktélokat kínálnak részünkre. A kávé mellé vizet és apró süteményt szolgálnak fel. 

A város látogatása során mindenképpen keressük fel az Arisztotelész teret. A tér sétányán számtalan szebbnél szebb pálmafát találunk, amelyek a nagy  melegben árnyékot is adnak. A téren a világ legnagyobb márkáit kínáló üzletek sokaságai is megtalálhatóak, de természetesen számtalan kis üzletet is kínálja portékáit.

Ha igazi görög  piaci hangulatra vágyunk akkor a tér számtalan kis utcáin megtaláljuk a tengeri halárusoktól kezdve az olíva, gyümölcs, ruha árusok tömkelegét is.

lakókocsis nyaralás, görög kemping, görög lakókocsi

Thessaloniki igazi éjszakai város pezsgő éjszakai élettel, ha egy igazi Görög esten szeretnénk részt venni, akkor ezt mindenképpen itt tegyük meg.

A várostól nem messze 8 km-re található Waterland Aquapark hatalmas élményfürdő komplexum. Számtalan csúszda, hullámmedence és sportolási lehetőség áll a rendelkezésére az ide látogatók számára. Az Aquapark június 15.-től szeptember végéig tart nyitva.

Aki a görögországi lakókocsis nyaralás helyszínére repülőgéppel szeretne utazni, több fapados légitársaság kedvező ajánlatai közül tud választani. Thesszalonikiben Nemzetközi reptér üzemel, így könnyen rövid idő alatt utazhatunk a nyaralás helyszínére. Budapestről repülővel az út egy óra harmincöt perc. 

Jó pihenést kívánunk !